søndag 21. august 2011

Kald blomkålsalat

 Kald blomkålsalat kan minne litt om potetsalat,
i allefal kan den brukes sammen med spekemat, grillmat o.l.
 Kald blomkålsalat:
4 porsjoner
500 g blomkål
100 g  purreløk eller vårløk
2 ss majones
3 ss rømme
1/2 lime
litt salt og pepper
1-2 ts dill
**
Kok og avkjøl blomkålen.
Mos eller del den opp i små biter.
Del opp løken fint.
Bland løk og blomkål i en bolle.
Tilsett rømme, majones, limesaft og dill.
Smak til med salt og pepper.
Rør alt sammen lett,
og salaten settes kjørlig til den skal severes.
Her er blomkålsalaten servert sammen med
grillede lammepølser(under 5 karb pr 100 g),
grillet sopp, tomat og litt sennep.

2 kommentarer:

  1. Jeg syns faktisk at det er godt når blomkål og brokkoli ikke er kokt også - bare delt opp i små buketter og blandet med resten av ingrediensene. :) Men nå har jeg ikke prøvd å koke dem i sånn salat da.. :)

    SvarSlett
  2. Ser kjempegodt ut. Har noe spekemat som jeg skulle hatt til middag en dag, men savner litt potetsalaten. Skal jammen prøve denne til. Blir sikkert godt.
    Ha ei god uke :)

    SvarSlett